вторник, 5 март 2024 г.

Edirne Valisi Gökhan Sözer: Türkiye ile Bulgaristan Arasındaki İlişkileri Kültürel Faaliyetlerle Artırabiliriz




Dün akşam Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneği ve Anadolu Ajansı Bölge Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri “Ata Yadigarı, Eşsiz Emanet: Edirne” Fotoğraf Sergisi’nin açılışını yapmak üzere Kırcaali’yi ziayerette bulunan Edirne Valisi Gökhan Sözer Kırcaali Haber okuyucuları için kısa bir demeç verdi.

-Sayın Sözer, Kırcaali izlenimlerinizi paylaşır mısınız? 

-Kırcaali, bizim tarih ve gönül bağımız olan bir kenttir. Burada önemli olan da soydaşlarımız var. Hem yakınlıkta coğrafi şartlar itibarıyla, hem de soydaşlarımız itibarıyla Kırcaali Türkiye ile, Edirne ile çok önemli ve yakın bağlar içerisindedir. Tabii ki, bu bağları geliştirmek ve bu ilişkileri sıklaştırmak da bizim görevimizdir. Biz bu ilişkileri artırmak için her türlü sosyal, kültürel, sanatsal etkinlikleri artırmanın gereğine inanıyoruz. Bugün ise, Anadolu Ajansı’nın Edirne ile ilgili bir sergisini burada açmak üzere geldik. Bunun dışında Kırcaali’yi de gezdik, ziyaretlerde, temaslarda da bulunduk. Hem izlenimlerimiz, hem görüşmelerimiz bizi mutlu etmiştir. Ayrıca bu sergi de Edirne ile ilgili çok şey anlatmaktadır. Tabii ki, bir resmin anlattığını bir kişi bir saatte belki de anlatamaz. O nedenle ben Kırcaalili soydaşlarımızın, hemşerilerimizin bu Edirne sergisini özümseyerek, geniş bir zamanda görmelerini tavsiye ederim, hem arzu ederim. Bu ilişkilerin ve temasların kültürel faaliyetlerle artmasını arzu ediyoruz ve bizler bu konuda çaba sarfedeceğiz.  

- Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ile görüşmelerinizi nasıl değerlendireceksiniz? 

-Belediye Başkanımızın, hem soydaş olarak, hem de bir Belediye Başkanı olarak burada çok önemli ve iyi çalışmalarını gördük. Ayrıca bizi de, kendinden bir toplumu da temsil ediyor. Onun çalşmalarına bizim Edirne olarak sağlayabileceğimiz bir katkı varsa, onu muhakkak sağlayacağız. Bizim zaten Kırcaali ile ve Belediye Başkanımız ile de sıcak ilişkilerimiz var. Bunları zaman içerisinde artırarak ilerde de sürdüreceğiz. 

-Yanılmıyorsam, Kırcaali’ye ilk defa geliyor sunuz değil mi?

-Evet, doğru, bugün Kırcaali’ye ilk defa geldim. Bundan dolayı da ilk intibalarım itibarıyla son derece mutlu oldum. İnşallah, Kırcaali’ye daha çok ziyaretlerimiz olacak. Aynı zamanda ziyaretlerimizin karşılığında gerek Başkanımıza, gerek Kırcaalili soydaşlarımıza kapımız Edirne olarak da, Vali olarak da her zaman açık.

Resmiye MÜMÜN

23 Haziran 2011, Kırcaali Haber Gazetesi Sitesi

Няма коментари:

Публикуване на коментар